Linkbuilding die werkt

Linkbuilding

Published May 17, 22
7 min read
Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO marketing. Als u nog niet gebruikt link building strategieën in uw marketing structuur, bent u mogelijk het missen van potentiële business. Met behulp van link building strategieën zal u helpen creëren van hoge kwaliteit SEO marketing campagnes die zal helpen uw bedrijf te laten bloeien. Maar, eerst moet je begrijpen wat het is en hoe het te gebruiken.

Wat is link building?

Link building is een strategie die webpagina's krijgt naar elkaar te linken door het verwerven van hyperlinks van andere websites en toe te passen op uw eigen site. Het helpt gebruikers te navigeren tussen verschillende pagina's op het internet. Ze helpen ook zoekmachines te kruipen tussen de pagina's op uw website. Er zijn verschillende manieren om links te bouwen. Maar als je er minstens één onder de knie hebt, kan het je een voorsprong geven op je concurrentie. In de Verenigde Staten is de belangstelling voor linkbuilding sinds 2005 met 43 procent toegenomen.

Hoe worden links gemaakt?

Aangezien links de crux zijn van link building, is het belangrijk om iets te weten over hun creatie. Een link tag bestaat uit vier delen, die allemaal samenwerken om de hele eenheid te creëren. Elk deel heeft een specifieke functie binnen de link: Het begin: het eerste deel van de link staat bekend als het anker. Het opent de link tag en geeft aan de zoekmachine aan dat er een link is die leidt naar iets anders dat erop volgt. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "a". Link doorverwijsplaats: de doorverwijsplaats geeft aan naar waar de URL verwijst. Dat kan een andere webpagina, een afbeelding of een downloadbaar bestand zijn. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "href". Als dit deel met een # begint, geeft dit aan dat de link naar een ander deel van dezelfde pagina leidt. Zichtbare tekst van de link: dit gedeelte bestaat uit een klein deel van de tekst die gebruikers op de pagina te zien krijgen als ze op de link klikken. Het onderscheidt zich vaak op een bepaalde manier van de omringende tekst. Het wordt vaak blauw en onderstreept weergegeven om aan te geven dat het een link is waarop kan worden geklikt. Sluiting: dit deel van de link geeft aan zoekmachines aan dat de link compleet is.

Hoe linkbuilding bedrijven helpt

Link building verhoogt de SEO ranking, maar het biedt ook veel voordelen voor bedrijven. Bouwt relaties op: wanneer u uw links bouwt, moet u andere bedrijven bereiken, vaak om informatie door te geven over promoties en andere activiteiten met betrekking tot uw bedrijf. Hoewel uw primaire focus voor het uitreiken is om uw link te verbeteren, zijn er ook residuele voordelen. U kunt lange termijn relaties koesteren die voor beide bedrijven voordelig is. Gastplaatsing diensten en strategieën zijn toegenomen met 112 procent in belang sinds 2005. Referral business: Sterke links kunnen zowel het verkeer naar uw site als uw ranking verbeteren. Als uw site gelinkt is aan een relevante en vaak bezochte site, kan dit ook uw verkoop stimuleren. Bovendien kunnen die verkopen gemakkelijk veranderen in terugkerende klanten, zodat u er tot ver in de toekomst de vruchten van kunt plukken. Brand building: goede link building helpt ook om uw merk te promoten. Het kan helpen om te laten zien dat u een autoriteit bent in uw vakgebied door middel van links naar relevante inhoud. Het kan ook helpen om de expertise van uw bedrijf te promoten, evenals de sterke punten van zijn goederen en diensten.

Seo Linkbuilding

Het zou kunnen dat je concurrenten een link hebben van een niet relevante website. Hoe kom je aan goede backlinks?. Misschien hebben zij in een ver verleden deze links aangevraagd, in de tijd voordat relevante links belangrijk voor Google werden. Stel je begint een webshop in televisies en je ziet dat je concurrenten een link hebben op de partnerpagina van een webshop in gebreide wollen mutsen.

Hebben je televisie concurrenten daarin tegen een link vanaf een website met televisie reviews dan wil daar natuurlijk heel graag ook een backlink van hebben, het is immers relevant voor je business. Backlink tip 2: creëer een blog Dit is niet een manier om snel backlinks te verkrijgen, daar staat tegenover dat het wel een manier is om waardevolle backlinks te verkrijgen.

Stel je hebt een boekhoudkantoor, op je website staan je tarieven, foto’s van de medewerkers en een routebeschrijving. Hiermee geef je andere websites niet echt aanleiding om een link naar je website te plaatsen. Het is namelijk niet echt interessant en er zijn al tienduizend van dit soort statistische ‘we hebben een website omdat het hoort’ websites.Op je blog kan je artikelen plaatsen welke relevant zijn voor je branche. Hiermee geef je anderen aanleiding om een link naar je website te plaatsen - linkbuilding stappenplan. Zo kan het boekhoudkantoor een blog artikel schrijven met daarin X Tips om de belastingdruk te verlagen. Websites welke zich richten op ondernemers zullen dit wellicht interessant vinden en kunnen er aanleiding in zien om er naar toe te verwijzen vanaf hun website.Nu zal het schrijven van blogs je niet automatisch links opleveren. Maar je hebt daarmee wel aan de voorwaarde gedaan om voor anderen interessant genoeg te zijn om naar je te linken. De volgende stap is dat je andere op je (waardevolle) content zal moeten wijzen - linkbuilding nederland. Dit zou je kunnen doen door relevante websites aan te schrijven (te mailen) om ze op je content te wijzen.

Dit zullen we in de volgende tip bespreken. Valkuil bij het creëren van een blog Er zijn verschillende valkuilen bij het creëren van een blog. Een veel gemaakte fout is dat men een blog gaat opzetten met artikelen welke meer van hetzelfde zijn. linkbuilding australië. Bijvoorbeeld een diëtiste welke 10 tips om af te vallen geeft.

Linkbuilding Sites

Er zijn zelfs sites welke tientallen of honderd tips geven om af te vallen. Waarom zou iemand naar het artikel van deze diëtiste gaan linken terwijl er al genoeg van op het internet staat en er veel uitgebreidere artikelen over te vinden zijn? Dat gaat niet gebeuren dus - linkbuilding hoe doe je dat. Je zal dus onderwerpen moeten behandelen op je blog welke nog nauwelijks door anderen besproken worden zodat je content ‘uniek’ is en daardoor waardevol voor anderen.

Door uitgebreider ergens op in te gaan bijvoorbeeld, of door aspecten aan te dragen welke door andere niet aangedragen worden, of door het van beeld (foto’s of video) te voorzien (als anderen dat niet doen) (linkbuilding bureau). Backlink tip 3: het schrijven van gastblogs Tegenwoordig vindt je blogs over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Het voordeel voor deze blogs is dat ze zelf geen tijd hoeven te investeren in het verkrijgen van content en dat ze kennis in huis halen welke ze zelf niet of onvoldoende hebben. Stel iemand heeft een blog welke zich richt op het combineren van het moederschap met het ondernemerschap.

Ze zal veel af weten van wat er bij komt kijken om het moeder- en ondernemerschap te combineren en zal daar gemakkelijk veel over kunnen schrijven. Als boekhoudkantoor (om hetzelfde voorbeeld nogmaals aan te halen) zou je voor deze blog een waardevolle bijdrage kunnen schrijven. Bijvoorbeeld een gastblog over hoe dat zit met de voorwaarden voor het behalen voor je urencriterium voor je ondernemersaftrek als je niet hebt kunnen werken door de zwangerschap.

Vanuit de gastblog kan je dan een link opnemen naar de website van je boekhoudkantoor naar een relevante pagina over de ondernemersaftrek. Deze backlink zal relevant zijn, er wordt immers vanuit een artikel wat gaat over de ondernemersaftrek gelinkt naar je webpagina welke gaat over de ondernemersaftrek. Vanwege de hoge relevantie van de backlink zal deze zeer waardevol zijn voor je ranking in Google. Hoe kom je aan backlinks?.

Om te gaan gastbloggen kan je op zoek gaan naar blogs in je branche welke op zoek zijn naar gastbloggers (veel blogs schrijven liever zelf al hun content). Je kan dit doen door in Google te zoeken op ‘gastblog branche / onderwerp’. Valkuilen bij het schrijven van gastblogs Blogs zullen altijd op zoek zijn naar uniek geschreven content, gekopieerde content is namelijk schadelijk voor hun ranking.

Linkbuilding Australië

Links welke voorzien zijn van het rel=”nofollow” attribute vertellen zoekmachines dat ze de link niet mogen volgen en mee laten wegen als ranking signaal - linkbuilding kosten. Links voorzien van het rel=”nofollow” attribute geven dan ook geen linkwaarde voor Google, desondanks zijn dergelijke links waardevol. Een natuurlijk backlink profiel zal namelijk moeten bestaan uit een mix van “dofollow” en “nofollow” links.

Zo kan je, in je profiel, een link naar je website opnemen op de website stocktwits. com welke zich richt op beleggers. Een link op deze website naar je webshop in kinderwagens is compleet irrelevant en gaat je ranking niet goed doen. Backlink tip 5: Vraag een link aan mensen die je kent Je kunt de mensen die je kent om een link vragen, denk aan familie, vrienden, kennissen en zakelijke relaties.

Je kunt hiervoor ook een oproep op Facebook kunnen doen, je hebt vast wel Facebook vrienden met een website of een blog waarvan je het niet wist dat ze een website hebben. Valkuilen bij het vragen van links aan mensen die je kent Een valkuil is dat je links gaat uitwisselen met een website welke totaal niet relevant voor je business is.Als je link niet relevant is dan kan je net zo goed de link niet uitwisselen. Het gaat niets positiefs bijdragen voor je Google ranking en in het slechtste geval kunnen (meerdere) irrelevante links zelfs schadelijk zijn voor je ranking. De meeste waardevolle backlinks kan je normaal gesproken krijgen van je leveranciers en je afnemers.

Backlink tip 6: Directories Directories zijn verzamelsites zoals startpagina. nl en startkabel - linkbuilding nederland. nl. Startpagina was de eerste met dit concept, tegenwoordig zijn er honderden startpagina imitators zoals expertpagina. nl, startze. nl en jouwpagina. nl. Directories bieden je een manier aan om snel aan backlinks te komen. Het enige wat je hoeft te doen is het aanmeld formulier in te vullen.

De beheerder zal beoordelen of je website wel goed bij zijn directory past, als dit niet het geval is dan zal je verzoek afgewezen worden - Backlinks. Ook als je website wel goed bij de directory past kan je verzoek afgewezen worden, omdat de beheerder van mening is dat er al voldoende links op zijn directory staan bijvoorbeeld.

Waarom Linkbuilding

Valkuilen bij het aanvragen van directories links De waarde van directory links is niet meer wat het geweest is. In het verleden konden een aantal van dergelijke links je ranking nog een boost geven, nu is dat niet meer zo. Google is de laatste jaren de waarde van directory links aan het devalueren.

Een groot aantal links van directories kan zelfs slecht zijn voor je ranking (social linkbuilding). Zorg daarom altijd voor een natuurlijke distributie van type backlinks in je backlink profiel. Een klein percentage backlinks van directories tegenover andere type backlinks. Een andere valkuil met directory links is dat ze worden aangevraagd bij directories welke niet erg relevant zijn voor de website.

Er wordt dan speciaal voor de linkje een rubriek ‘Besparen op je makelaar’ gemaakt om die link maar te kunnen plaatsen. Hoe kan je linkbuilden?. Met deze rubriek is de link nog steeds niet relevant, het hoofdthema van de directory is tenslotte besparen. In mijn opinie kunnen directory links alleen waardevol zijn indien deze komen vanaf een directory welke super relevant voor je website is (Zoekmachine optimalisatie bureau).

Backlink tip 7: Persberichten Heb je iets nieuws te vertellen over je bedrijf of over je branche? Maak dan een persbericht met daarin een link naar een relevante pagina op je website en stuur een email naar de online kranten. Naast de online kranten zal je je persbericht ook moeten versturen naar branche specifieke nieuwssites en blogs.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een "motie van vertrouwen" van de ene site naar de andere vertegenwoordigen. In wezen zijn backlinks naar uw website een signaal naar zoekmachines dat anderen instaan voor uw inhoud. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines afleiden dat de inhoud de moeite waard is om naar te linken, en dus ook de moeite waard is om op te duiken in een SERP. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de rankingpositie of zoekzichtbaarheid van een site. Als u iets weet over hoe SEO werkt, zult u weten dat backlinking misschien wel het belangrijkste onderdeel is in het creëren van een uitgebreide SEO-strategie. In feite zou het opbouwen van backlinks van hoge kwaliteit de hoeksteen van elke SEO-strategie moeten zijn. Anders zal uw domein (en de specifieke URL die u probeert te ranken) niet door Google worden herkend als een gezaghebbende bron voor de zoekopdracht waarvoor u probeert te ranken. Toch roept dit de vraag op: moeten de links die je bouwt op publicaties staan die relevant zijn voor de niche waarin je actief bent? Het antwoord is dat het afhangt van de aanpak die je kiest. In eerste instantie, bij het bouwen van autoriteit links, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw algemene site autoriteit. Dus, als uw site heeft slechts een paar lage kwaliteit of spammy backlinks, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw totale site autoriteit en gaan voor links met de hoogst mogelijke autoriteit. Zie dit als het bouwen van een goede fundering; zonder een goede structuur op zijn plaats, zult u niet in staat zijn om uw aanwezigheid in de zoekmachines op te bouwen.

Backlinks verdienen en geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link earning of link building. Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire, hoge-authenticiteit sites worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks te verdienen, terwijl backlinks van lage-authenticiteit, potentieel spammy sites zijn meestal aan de andere kant van het spectrum. Of een link al dan niet wordt gevolgd (d.w.z. of een site-eigenaar zoekmachines specifiek instrueert om link equity wel of niet door te geven) is zeker relevant, maar onderschat de waarde van nofollow links niet helemaal. Zelfs alleen al vermeld worden op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven. Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u naar andere sites maakt ook in waarde. Wanneer u naar een externe site linkt, kunnen de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina waarvandaan u linkt (de pagina-autoriteit, inhoud, toegankelijkheid voor zoekmachines, enzovoort), de ankertekst die u gebruikt, of u ervoor kiest de link te volgen of te nofollowen, en alle andere metatags die aan de linkpagina zijn gekoppeld, een grote impact hebben op de waarde die u toekent.

Concurrerend backlink onderzoek

Backlinks verdienen kan tijdrovend zijn. Nieuwe sites of sites die hun keyword footprint uitbreiden kunnen het moeilijk vinden om te weten waar te beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar concurrerende backlink onderzoek om de hoek komt kijken: Door het onderzoeken van het backlink profiel (de verzameling van pagina's en domeinen die linken naar een website) naar een concurrent die al goed rankt voor uw doel zoekwoorden, kunt u inzicht krijgen over de linkbuilding die hen kan hebben geholpen. Een backlink-tool zoals Link Explorer kan u helpen deze links te ontdekken, zodat u zich op deze domeinen kunt richten in uw eigen linkbuilding-campagnes.

Navigation

Home

Latest Posts

Camera Beveiliging Buiten Draadloos

Published Sep 08, 22
3 min read

Atn Beveiliging

Published Sep 07, 22
10 min read

Acv Beveiliging

Published Sep 07, 22
5 min read